Parhaat pelit eivät pääty

This entry was posted by on Wednesday, 24 August, 2016 at

Jokaisessa asuu pienen pieni pelikärpänen. Pelejä pelataan jo pienestä pitäen, kehittävistä muistipeleistä aina palikkapeleihin. Pelit vievät mukanaan, oli kyseessä sitten seurassa pelattava lautapeli tai yksinpelattava tietokone- tai konsolipeli. Parhaimmat pelit ovat niin mukaansatempaavia, että niitä haluaisi pelata aina uuden kierroksen.

Sotaisaa menoa

Moni peli on kehitetty jatkuvaksi, eli päättymättömäksi peliksi. Tällaisia pelejä on julkaistu paljon sekä konsoleilla että tietokoneella pelattaviksi. Suuri osa esimerkiksi MMO-peleistä (massiivinen monen pelaajan verkkopeli) ovat tällaisia pelejä. MMO-peleissä päämääränä on kehittää omaa pelihahmoaan tai avatariaan siten, että se voittaa ja etenee pelissä ylemmälle tasolle. Päättymättömät pelit ovatkin monelle soveltuva harrastus.Päättymättömistä MMO-peleistä yksi tunnetuimpia on World of Warcraft, eli lyhyemmin WoW. Se on Warcraft-maailmaan sijoittuva Blizzard Entertainmentin luoma fantasia-aiheinen verkkopeli, jossa pelaajat ohjaavat hahmojaan läpi erilaisten seikkailujen. Pelaaja kohtaa erilaisia hirviöitä seikkaillessaan ympäri Warcraft-maailmaa. Pelaajan hahmo kehittyy sitä mukaa, mitä enemmän hän taistelee hirviöitä ja muita pelaajia vastaan, sekä mitä enemmän hän seikkailee Warcraft-maailmassa. Pelaaja kohtaa myös erilaisia tehtäviä, joita hän voi suorittaa kehittääkseen hahmoaan. World of Warcraft ei pääty pelaamalla, vaan se jatkuu aina siitä, mihin pelaaja on viimeksi tallentanut.

Simulaatioita ja slotteja

Netissä pelattavista peleistä löytyy myös päättymättömiä pelejä pelihirmuille. Esimerkiksi slottipelit ovat hyvä esimerkki näistä peleistä. Netissä pelattavia kolikkopelejä, englanniksi slots, voi pyörittää niin kauan kuin pelaaja haluaa, jopa ilman oikeaa panostusta. Slottipelit pysyvät mielenkiintoisina, kun valitsee itselleen sopivan teeman sekä mielenkiintoisia ominaisuuksia.Myös eräs suosittu päättymätön peli on jo vuonna 2000 julkaistu The Sims. Erityisesti nuorison suosima peli on oikeaa elämää simuloiva peli, jossa pelaajan luomat hahmot eli Simit elävät niin kauan, kuin pelaaja haluaa. Simien eloon voi vaikuttaa monilla tavoilla, esimerkiksi laittamalla ne töihin tai lomailemaan. The Sims on ollut huippusuosittu peli kautta historiansa, ja se onkin myynyt kaikkia neljää versiotaan lukuisine lisäosineen jo lähes 200 miljoonaa kopiota.